Tag Archives: rumah

Ke mana harus wang anda dilaburkan – Part 1

      8 Comments on Ke mana harus wang anda dilaburkan – Part 1

Wei yob.. apa cerita semua? lama tak ke udara macam busy la kununnya ..huhu.. Last week, adik aku tanya, kalau dia ada sejumlah duit (bukan dua puluh sen la), macam mana cara dia nak gandakan duit tu?. Wah, boleh tahan jugak soklan cepumas dia. Macam cabaran dalam permainan reality pulak…. Read more »

Pembantu Rumah

      15 Comments on Pembantu Rumah

Sekarang ni heboh isu pembantu rumah Indonesia didera majikan. Akibatnya, kerajaan Indonesia dah bekukan permohonan dan kelulusan warganagera Indonesia yang nak kerja sebagai pembantu rumah di Malaysia. Ada yang suka guna maid sebab tak perlu kelam kabut waktu pagi untuk siapkan anak dan kelengkapan sebelum mereka ke tempat kerja. Tambahan… Read more »