Tag Archives: kebebasan kewangan

Pengurusan Kewangan untuk Bakal Graduan

      1 Comment on Pengurusan Kewangan untuk Bakal Graduan

Sejak kita kecil lagi, biasanya kita tidak ambil berat sangat tentang urusan kewangan. Biasanya, ibu bapa kita akan uruskan semua tu. Yang kita tahu, mintak duit bila nak pakai, dan cakap kat emak atau ayah kita bila ada masalah kewangan. Lumrahnya begitulah bagi yang ada ibu bapa. Ada jugak yang… Read more »

Kenapa Nak Jadi Kaya?

      10 Comments on Kenapa Nak Jadi Kaya?

Apa khabar kawan-kawan, macam mana dengan hidup dan matlamat financial freedom masing-masing? Hehehe.. soalan pertama tu, sure ramai yang akan jawab “macam biasa je” atau pun “I’m doing great, how about you?” tapi soalan kedua pasal matlamat financial freedom, sure tak ramai boleh jawab “I did it!” kan huhu.. Aku… Read more »