Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

      Comments Off on Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

Hehehe.. aku nak cerita sikit pasal kisah kantoi yang aku terkena minggu lepas. Bukan kantoi dengan artis popular weh.. ini kantoi pasal lain hehe… Pelepuk!.. terkena yop atas batang hidung sendiri.. siapa yang rugi? aku dan diri aku sendiri jugak yang rugi 😛 OK gini, ada satu rumah sewa aku… Read more »

Beli Kereta Baru atau Beli Rumah Baru?

      13 Comments on Beli Kereta Baru atau Beli Rumah Baru?

Korang ada adik-adik yang masih belajar kat Universiti atau IPT tak? Pernah tak sembang-sembang dengan diaorang apa perancangan mereka lepas habis belajar? Aku pun ada sorang adik bongsu ni, dah abis dah semester akhir degree dia, sekarang tengah latihan praktik dan lepas tu terus boleh kerja. Masa balik kampung 2… Read more »

Apa Persediaan Kita untuk Hadapi Inflasi?

      2 Comments on Apa Persediaan Kita untuk Hadapi Inflasi?

Aku tak tau boleh buat tak posting macam ni. Kang kena chop buat cerita tipu atau dakyah yang menakutkan orang ramai. Tapi niat aku bukan macam tu, aku nak fokus kepada yang positif. So korang jangan panik tak tentu pasal, sebab cerita ni aku dengar dari borak-borak kedai kopi. So… Read more »

Jangan Sampai Kena Tipu Dengan Kontraktor

      7 Comments on Jangan Sampai Kena Tipu Dengan Kontraktor

Sekarang ni kat kawasan perumahan aku, musim orang ubahsuai (renovate) rumah. Ada yang nak besarkan porch supaya boleh parking kereta lebih dari sebuah. Ada yang nak besarkan ruang dan jadikan dua tingkat. Ada yang nak besarkan dapur. Ada yang nak besarkan masterbedroom dan macam-macam lagi kerja ubahsuai. Ikut selera dan… Read more »

Bila Loan dah Maximum, macam mana nak invest lagi?

Sebagai investor yang menggunakan kemudahan pinjaman dari bank, sampai satu tahap, kita dah tak boleh buat loan lagi. Ada juga keadaan di mana kita dah tak nak buat loan lagi. Tapi, sebagai investor, pantang nampak peluang baru, kita pasti teruja untuk mulakan langkah kembali, cuma dengan capital yang terhad atau… Read more »

Apa pasal kita susah nak Berjaya?

      Comments Off on Apa pasal kita susah nak Berjaya?

Assalamualaikum yop dan yong! apa khabar korang semua. Harapnya semua OK dan bertambah sukses. Pada yang tak berapa nak OK tu, mudah-mudahan cepat-cepatlah jadi OK dan sentiasa ceria dan happy sokmo. Dah masuk bulan Jun dah yop wei sedar tak sedar. Kiranya dah hampir separuh tahun kita dah tempuhi. Bagi… Read more »