All Investments are Risky

      8 Comments on All Investments are Risky

“All investments are risky. Investors are advised to do own research before do their investments.” – TV3, Stockwatch program. Baru selesai tengok rancangan Stockwatch di TV3. Last sekali selepas tamat siaran, statement kat atas tu dipaparkan. Well, memang betul pun. Kalau nak diikutkan, apa-apa bentuk investment pun ada risiko tersendiri…. Read more »

What’s Next?

      1 Comment on What’s Next?

Sejak beberapa hari lepas, saya telah adakan perbincangan panjang lebar dengan arkitek yang saya lantik untuk projek di Datuk Keramat. Semalam, beliau telah menunjukkan lakaran front elevation, internal design untuk tingkat bawah dan tingkat 1. Konsep yang digunakan ialah modern design. Jadi takde kerawang-kerawang – simple, elegan dan nampak kemas…. Read more »

Architect

      2 Comments on Architect

Baru balik dari meeting dengan arkitek yang akan design plan rumah mak mertua saya di Datuk Keramat. Sebenarnya dah tiga orang arkitek yang saya jumpa sejak beberapa bulan lepas. Ye lah, projek juta-juta ratus ribu, kena lah survey dan bandingkan servis dengan harga. Rasanya, saya dah boleh finalise dah. Memandangkan… Read more »

Auction and Wedding

      4 Comments on Auction and Wedding

Hujung minggu lepas ada dua “event” menarik yang telah berlaku. Pertama, isteri saya telah menang auction sebuah kondominium di Gurney Heights. Kedua, rakan sepejabat saya iaitu Encik Roime telah mendirikan rumahtangga bersama pasangannya Puan Zaiton. Auction yang kami masuk tu takde lah dirancang pun. Kebetulan saya dapat maklumat mengenai hartanah… Read more »

Palm Oil

      2 Comments on Palm Oil

Suatu ketika dulu, ketika saya membesar dalam perkampungan Felda yang pekerjaan utama masyarakatnya ialah dari kebun kelapa sawit 10 ekar “milik” (skim pinjaman) masing-masing, tidak terlintas kelapa sawit begitu hebat nilainya, setidak-tidaknya pada hari ini dan beberapa tahun akan datang. Waktu tu, yang saya tahu, ayah saya berhempas pulas untuk… Read more »