Category Archives: Umum

Artikel umum dan bebas.

Kehebatan Bulan Puasa

      Comments Off on Kehebatan Bulan Puasa

Salam ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua rakan-rakan Muslim yang singgah di blog aku ni. Hari ni, ialah hari pertama kita berpuasa. Syukur, alhamdulillah, dapat lagi kita dipertemukan dengan bulan ramadhan yang penuh keberkatan. Rugi betul kalau kita biarkan ramadhan berlalu tanpa kita dapat pertingkatkan amal ibadah dengan ikhlas. Kalau… Read more »

Kawan Yang Baik

      5 Comments on Kawan Yang Baik

Aku baru balik dari minum-minum (bukan mabuk weh..haha..) dengan sorang kawan baik aku sejak tahun 1997. Kenal secara tidak sengaja masa kitorang sama-sama join group My-Linux.org (dah takde dah group asal ni, legasi dia ada kat MyPenguin99 mailing list saja sekarang). Kawan aku sorang ni hebat secara luar dan dalam… Read more »

Berapa Nilai Anda?

      4 Comments on Berapa Nilai Anda?

Pernah tak korang dengar atau terbaca pasal “How much are you worth?”. Kiranya, kalau orang nak “beli” kita, berapa sepatutnya dia bayar untuk dapatkan kita. Apa pulak faktor yang boleh menentukan harga kita?. Wow, dah macam trading barang lelong lah pulak. Tapi inilah hakikat dunia pekerjaan hari ni. Siapa yang… Read more »

Loan Percuma Untuk Anak

      10 Comments on Loan Percuma Untuk Anak

OK murid-murid hahaha.. hari ni kita belajar matematik pulak. Memandangkan matematik dan sains akan kembali diajar dalam Bahasa Melayu (atau bahasa Ibunda masing-masing), cikgu harap murid-murid boleh faham kisah ni.. Opps berangan jadi cikgu pulak huhu.. 2 hari lepas,  aku dapat 1 email dari seorang “senior” dalam mailing list alumni… Read more »