Category Archives: Umum

Artikel umum dan bebas.

Projek Datuk Keramat Dah Nak Start

      10 Comments on Projek Datuk Keramat Dah Nak Start

Assalamualaikum Yob!. Wow, leka tengok world cup ke wei. Cuti sekolah budak2 pun dah habis. Sempat jugak aku bawak family aku bercuti kat Melaka ari tu. Best bangat lepak kat Kondo Samudera, Pantai Puteri. Sakan anak-anak aku main kolam renang besar dia dan jalan-jalan kat Bandar Melaka. Sapa yang nak… Read more »

Belon Panas

      3 Comments on Belon Panas

Korang tak pegi tengok ke belon-belon udara panas (hot air balloon) kat Putrajaya aritu? hehehe.. tahun lepas aku tak sempat pegi tengok, kesian kat anak-anak aku. Budak-budak memang seronok la kalau bab-bab belon ni, tambah pulak belon besar gedabak duduk depan mata. Taknak bergerak weii.. semua pakat nak naik. Aku… Read more »

Seronok Kalau Usaha Menjadi

      8 Comments on Seronok Kalau Usaha Menjadi

Assalamualaikum kawan-kawan hehehe… lama betul aku dok diam-diam macam ayam mengeram hahaha.. kononnya nak relaks2… last2 lebih 3 minggu tak berupdate blog ni huhu… Banyak jugak benda-benda berkaitan pelaburan dan hartanah yang aku involve awal tahun ni. Alhamdulillah, semua tu usaha yang kita kena buat untuk dapatkan hasilnya di kemudian… Read more »

Kisah Tenant Yang Terlampau

      16 Comments on Kisah Tenant Yang Terlampau

Malam semalam, ada small meet-up antara bri (satu solution), aku dan ex-tenant (ex, sebab diaorang diberi notis keluar) rumah sewa aku di GH. Rumah GH ni Satu solution yang manage since menang auction dulu lagi. Diaorang handle hal-ehwal dengan penyewa, maintenance office, utility company, etc..etc.. aku just terima sewa bulanan… Read more »

Musim Tengkujuh dan Musim Kahwin

      5 Comments on Musim Tengkujuh dan Musim Kahwin

Sekarang ni boleh dikatakan setiap hari hujan turun. Alhamdulillah, aku suka hujan, sebab bunyi air yang jatuh dari atap ke bumi tu boleh beri kedamaian. Tambah pulak kalau cuti dan duduk kat rumah..pehhhh… tarik selimut la jawabnya hehehe.. Teringat dulu masa kecik-kecik, bila time musim tengkujuh camni, aku adik beradik… Read more »

Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

      7 Comments on Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

Sempena hari Jumaat ni, aku nak imbas sikit pasal amalan bersedekah dan memberi kepada yang memerlukan. Bukan apa, sebagai ingatan pada diri aku sendiri jugak, dok sibuk cari peluang untuk tingkatkan pendapatan melalui pelbagai usaha, kadang tu kita bimbang takut-takut kita terlupa tanggungjawab untuk bersedekah dan berzakat. Tak rugi pun… Read more »

Joli Katak vs. Joli Rimau

      Comments Off on Joli Katak vs. Joli Rimau

Lama tak bukak cerita dongeng hikayat 1001 malam hahaha.. Korang jangan caya sangat cerita dongeng nih, untuk buat bacaan santai saja bolehlah. Kalau nak ikut jugak, suka ati koranglah, masuk gaung sendiri tanggung..huhu.. Dulu aku ada cerita beberapa tips dan cara macam mana kita nak gandakan profit dari sejumlah modal… Read more »