Kedai Cyber PMC

      7 Comments on Kedai Cyber PMC
Share this..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Tuan/Puan

Wow.. agak busy 2-3 hari ni dengan kerja dan macam-macam lagi. Bagus la tu, ada kerja, maknanya ada la duit kan.

Hari ni aku nak share sikit pasal projek “Online Shop” aku ngan pie. Idea ni dah lama kitorang discuss, sejak awal2 pie setup blog dia tahun lepas. Masa tu, idea belum di finalise, tapi concept dia dah ada.

Online shop ni bukan benda baru pun, ramai dah orang buat dan ramai jugak yang taknak buat hahaha.. Aku tau, nak setup online shop tu satu hal, nak cari product, business model dan to sustain the business is another story.

Biasa kalau cakap pasal business dan marketing, kena tau 4P (ini adik aku sure lagi terer, pasal dia lecturer Business and Marketing, aku curik2 benda yang dia penah bagitau aku je ni..haha..).

P yang pertama Product,  lepas tu Price, lepas tu Promotion, dan P yang akhir sekali Place. Gabungkan keempat-empat P tu, kita dapat hasilkan satu business yang high impact dan high return, insyaAllah.

So pagi semalam (14 Julai 2009), PMC telah menambah satu lagi cabang businessnya iaitu dengan melancarkan kedai PMC (http://www.pie2020.com).

Konsep kedai ni sama saja macam kedai-kedai maya (cyber) yang lain. Pengunjung boleh surf dan tengok katalog barangan. Kemudian bila berkenan mana-mana item, hanya perlu add ke shopping cart dan buat pembayaran terus menerusi kemudahan “secure online payment”. Mudah saja. Boleh bayar guna kredit card, Maybank2U, RHB bank, MEPS Cash dan beberapa option lagi. Fully integrated dalam satu sistem.

Kedai PMC ni juga mempelawa sesiapa yang ada produk dan barangan yang ingin dijual terus kepada pengguna (hanya yang sah dan dibenarkan di segi undang-undang) bolehlah berhubung terus dengan saudara pie atau tuah (contact info ada di blog pie2020).

Kalau register as user, boleh sertai “referral program”. Nanti boleh kumpul discount voucher banyak2 kalau referkan kawan-kawan untuk shopping di Kedai PMC. Kawan2 yang korang invite tu pun akan dapat discount voucher 🙂

Aku harap kita dapat support usaha ni untuk kita sama-sama kembangkan peluang kita dalam dunia business. Peluang terbuka buat semua yang nak pasarkan barangan masing-masing. Platform dah ada, jadi rebutlah peluang untuk tambahkan pasif income korang.

Jangan tertinggal kapal bang!..heheh

Terima Kasih

7 thoughts on “Kedai Cyber PMC

  1. juruukur

    uncle.. idea buat kedai online nii.. memang best laa.. superb..

    uncle.. kat luar sana.. ramai kekawan nak buat blog.. tapi mereka tak tau.. rasanya kalo uncle promote sikit.. insyaallah bole buat duit tuu

  2. dodi

    fizal, suruh dia contact saya.. ada pakej menarik blog hosting siap domain name sendiri RM70 saja setahun. amcam, ada mari?.. huhu

  3. juruukur

    uncle.. muazam pun nak buat blog.. uncle kasi hello sama dia ekk.. muazam 012-6572394.. bagi tau uncle dapat no dia dari saya.. wowowo.. dah dapat 2 job nii

    INGAT BLOG.. INGAT UNCLE DODI.. hu hu hu

Comments are closed.